Een ammoniet is een gekamerde schelp van een uitgestorven inktvisachtige.


De orde van Ammonitida behoort tot de klasse Inktvisachtigen  en het phylum Weekdieren . De naam is afkomstig van de Egyptische god Ammon. Sommige ammonieten lijken immers op de opgekrulde ramshorens waarmee Ammon werd voorgesteld.

Ammonieten zijn een uitgestorven onderklasse van de inktvissen.

Het waren zeedieren die wereldwijd in groten getale voorkwamen in het laat-Paleozoïcum en gedurende het gehele Mesozoïcum. Ze worden als fossiel teruggevonden.
Ammoniet edelsteen verenigt de vrouwelijke en mannelijke energieën (vooral) op geestelijk vlak. Het geeft helderheid en structuur en het begeleidt naar de diepste kern van het zijn. Het activeert de persoonlijke kracht en stimuleert om het (gestelde) doel te bereiken.
 

Ammoniet edelsteen is een krachtige reiniger.


Het bevordert de energiestroom in het lichaam. Het versterkt de overlevingsinstincten en het helpt oude beschadigingen te helen. Daarnaast werkt Ammoniet kristal beschermend, vitaliserend, geeft voorspoed, verhoogt het uithoudingsvermogen en het heeft een gunstige invloed op oorsuizen, depressie, celstofwisseling, hartritmestoornissen en longen.
Bezig met laden...

Ananda gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.