Oosterse kaarshouder Bloem
Oosterse kaarshouder Bloem

In deze fraaie oosterse kaarshouders uit India, ook wel Diya genoemd, kunnen traditionele ghee kaarsjes worden gebrand. Bestel authentieke Ghee kaarsjes apart. Aandacht voor jezelf en anderen met...

€ 4,75
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

In deze fraaie oosterse kaarshouders uit India, ook wel Diya genoemd, kunnen traditionele ghee kaarsjes worden gebrand.

Bestel authentieke Ghee kaarsjes apart.

Aandacht voor jezelf en anderen met je eigen lichtjesfeest
In vele tradities op onze aarde is het branden van kaarsen een heilige handeling, die meer betekent dan woorden zeggen kunnen; het gaat om dankbaarheid en verstilling. Zo lang we ons kunnen herinneren heeft de mens op heilige plekken kaarsen gebrand. Misschien begin of eindig je de dag graag met dit eenvoudige ritueel - het branden van een kaarsje, met aandacht voor jezelf en anderen.

Het meest bekende lichtjes festival is het Hindoefeest Divali, ook bekend als het Lichtjesfeest. Het is de viering vana de overwinning van het goede over het kwade, van het licht over de duisternis, van gelukzaligheid over onwetendheid. Divali wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Licht wordt geassocieerd met succes en hoop. 
Traditioneel worden er kleigebakken lampjes gebruikt voor de lichtofferingen, Diya of Dia genaamd. De lampjes worden met de hand gedecoreerd, meestal door vrouwen met kleurrijke designs.
De kaarsjes worden traditioneel gemaakt van geklaarde boter (ghee) met een katoen wattenlontje, soms gedrenkt in parfum. Ghee kaarsjes branden stabiel. 

Afmeting cm: 8x2.5

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Laatst bekeken producten
Ananda gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.