Hoe kies ik nou de juiste edelsteen?

Hoe kies ik nou de juiste edelsteen?


In de winkel ontmoet ik regelmatig mensen die zich wat onzeker voelen in het kiezen van de juiste steen, zo herkenbaar. Ik krijg vragen als “Werkt het wel echt?” en “Hoe weet ik nou of ik de juiste steen pak?”.

Met de opening van Ananda Den Haag kwam een diepe wens uit en het begin van een nieuw avontuur.

 

Het combineren van mijn praktijk en het werken bij Ananda vind ik zowel heerlijk als pittig. Maar ik ervaar het ook als een kans om mezelf uit te dagen en verder te ontwikkelen. De stenen afdeling is mijn favoriete plek in de winkel. Al jaren heb ik een passie voor kristallen en stenen. Door de verschuivingen in mijn binnenwereld verandert ook mijn collectie mee. Ik kan me steeds beter afstemmen op de stenen die nu met mij matchen en waar ik goed mee kan samenwerken.

 

In de winkel ontmoet ik regelmatig mensen die zich wat onzeker voelen in het kiezen van de juiste steen, zo herkenbaar. Ik krijg vragen als “Werkt het wel echt?” en “Hoe weet ik nou of ik de juiste steen pak?”.

 

Ik vind dat je vele routes kunt kiezen om uit te komen bij een geschikte steen, maar belangrijk is dat je tijdens het kiezen geen haast hebt, dat je goed in je lichaam zit en dat je je denken als het ware even op pauze zet.

 

Elke steen heeft een bepaalde trillingsfrequentie. Wanneer deze frequentie voor jou een goeie match is, kun je reacties voelen in je lijf. Bijvoorbeeld tintelingen, warmte, koude, een aantrekkingskracht, maar misschien voel je ook bepaalde emoties opkomen. Zit je teveel in je denken, de stress omdat je haast hebt of omdat je bang bent om de verkeerde keus te maken, dan ben je op dat moment te ver weg van je eigen kern en gronding om helder te voelen en weten welke steen jou op dit moment kan helpen. Je zult je dan misschien in de war, overweldigd of zelfs duizelig voelen door de vele aanwezige stenen.

 

Ik kan mensen wegwijzers bieden en informatie geven, maar daarna probeer ik ze te motiveren om te vertrouwen op hun eigen (lichaams)wijsheid en intuïtie. Ik vind het fijn om te zien hoe mensen vervolgens over de drempel stappen, zich even afsluiten van de omgeving en lekker aan de gang gaan met afstemmen. Wanneer ze dan trots voor me staan bij de balie, omdat ze de regie zelf hebben durven nemen en zich tevreden voelen over hun keus, dat geeft mij zoveel voldoening en blijheid.

 

Nu we ons bewegen in de energie en het ritme van de herfst gaan we ons weer meer terugtrekken en hebben we de gelegenheid om ons te richten op wat zich afspeelt in onze binnenwereld. Het is tijd voor reflectie, om weer te verbinden met onszelf, onze essentie. Dan komen we de gebeurtenissen tegen van de afgelopen tijd. Leuke en minder leuke dingen die we hebben meegemaakt. De herfstenergie bereidt ons voor op de ‘donkere’ winter. Het helpt ons te voelen wat er is, los te laten en te rusten. Zodat er ruimte kan vrijkomen voor nieuwe inzichten, ideeën en dromen die we de komende maanden verder zullen ontwikkelen.    

 

Ik heb meerdere favoriete stenen, maar op dit moment werk ik veel samen met Seleniet, Golden Healers, Lemurische kristallen en rookkwarts.

 

Ik zal voor nu Seleniet wat meer toelichten.

Seleniet (engelensteen) heeft een hoge verfijnde trillingsfrequentie en stimuleert je om meer je eigen licht te durven stralen. Daarnaast laat het je ook liefdevol zien waar in je innerlijke wereld nog (onverwerkte) stukken zitten die wachten op aandacht en transformatie. Seleniet is multifunctioneel en werkt in op alle chakragebieden. Het vergemakkelijkt niet alleen contact met engelen, lichtgidsen en je hoger zelf, maar tegelijkertijd werkt het aardend en beschermend. Heel fijn en handig als je ermee mediteert of ander spiritueel werk doet.

 

Seleniet helpt je de moed te vinden om over de drempel heen te stappen en blokkades te overwinnen. De inzichten die je over jezelf krijgt helpen je te ontgiften, te verwerken en te reinigen in alle lagen (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) van je energiesysteem. Dit zal het nodige losmaken, maar ook steeds meer innerlijke rust geven wanneer je verder komt in je eigen proces. Leg een stuk Seleniet onder je kussen of onder je bed voor een betere nachtrust. Op fysiek vlak ondersteunt ze o.a. je spijsverteringsstelsel, hersenen, hormoonbalans,  vruchtbaarheid, botten en een betere uitlijning van je ruggengraat.

 

Omdat Seleniet zelfhelende eigenschappen heeft is het ook in staat om andere stenen te reinigen en op te laden. Ik heb bijvoorbeeld meerdere Seleniet schijven in huis staan waar ik afwisselend bepaalde stenen op leg voor een reinigingsbehandeling. Maar je kunt ze ook mooi decoratief gebruiken als display voor je stenen.

 

Belangrijk om te weten is dat Seleniet niet van water houdt. Voor een optimale werking kun je het af en toe in het maanlicht zetten op de vensterbank of een nacht buiten op een plek waar het droog blijft.  

 

Ik wens jullie een herfst toe met mooie inzichten!

 

Liefs, Alexandra

Ananda Den Haag

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
Inspiratie
Wat is een  energetische huiszuivering?
Wat is een energetische huiszuivering?
Lees meer
Wint jouw foto een plek in onze Ananda jaarkalender 2023?
Wint jouw foto een plek in onze Ananda jaarkalender 2023?
Lees meer
Moldaviet: Wat kan deze steen voor jou betekenen?
Moldaviet: Wat kan deze steen voor jou betekenen?
Lees meer
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen