Welkom op de website van Ananda nieuwetijdswinkel

 Op dit moment werken wij hard aan onze website en webwinkel.

In de tussentijd bent u van harte welkom in onze winkel in de Kleine Houtstraat!

Volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/AnandaHaarlem/

Adresgegevens:

Kleine Houtstraat 36

2011 DN Haarlem

023 – 5512867

Info@ananda.nl

Openingstijden:

Maandag: 13:00-17:30

Dinsdag t/m vrijdag: 9:30-17:30

Zaterdag: 9:30-17:00

Zondag: 12:00-17:00
 

 

Contact / Openingstijden

Ananda Nieuwetijdswinkel

Gierstraat 8
2011 GD Haarlem
023 551 2867

info@ananda.nl

 

Heeft u vragen over uw bestelling?
Mail dan naar: bestellingen@ananda.nl
Voor al uw overige vragen:info@ananda.nl

IBAN: NL18INGB0684365057 BIC: INGBNL2A


De mensen achter Ananda

Onze missie:
Wij willen inspireren tot bewustwording door persoonlijke aandacht, kwaliteit en service, waarin het vertrouwen en het rendement kan groeien.


Els en Laurens Stokhof


Eigenaren sinds 1991

Als maatschappelijk werkers van huis uit vinden we het belangrijk wat mensen beweegt en verbindt.
Wij werken met plezier samen in onze winkel en wij zijn een goed team. Onze gemeenschappelijke interesses en aanvullende passies komen hier goed tot zijn recht.

Door ondernemerskwaliteiten, aanpakken en inzicht is onze winkel een begrip in Haarlem waar wij trots op zijn.


Yvonne: Inkoop & Medewerker winkel

Werkzaam bij Ananda sinds 2005

Yvonne is verantwoordelijk voor de inkoop van boeken, kaarten en kalenders en doet dit met passie en overtuiging.

"Ik heb de kunstacademie gedaan en heb daarnaast altijd al graag en veel gelezen.
Op het moment ben ik mij aan het verdiepen in de wereld van kookboeken, maar ik heb natuurlijk ook heel veel spirituele/bewustmakende boeken gelezen. Van daaruit kan ik onze klanten goed adviseren over een boek dat hen daadwerkelijk verder kan helpen.

De Kunstacademie komt bij Ananda misschien wat minder tot uiting, maar ik heb er wel een kundig oog voor mooie en bijzondere kaarten door gekregen, die ik graag uitzoek en inkoop voor in de winkel.

Door mijn interesse in het maken van eigen natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten weet ik ook veel van de etherische oliën die Ananda aanbiedt.
Met veel plezier buig ik mij over deze productgroepen en sta ik daarnaast ook graag in de winkel. Zeker wanneer er inspirerende gesprekken met klanten plaatsvinden, wat bijna dagelijks voorkomt in 'ons' Ananda!"


Martine: Inkoop & Medewerker winkel

Werkzaam bij Ananda sinds 2013

Onze tarot- en orakelkaarten, edelstenen hangers en verschillende symbolische cadeautjes: Martine weet met alles raad, koopt de mooiste producten in en helpt ons op vele manieren in de winkel.

"De boeken zijn de reden dat ik bij Ananda ben komen werken. Ik ben altijd al gek geweest op boeken en vind het een heel fijn medium om kennis mee over te dragen. Zo kom je gemakkelijk en op laagdrempelige wijze in aanraking met allerlei (spirituele) onderwerpen.

In het verleden heb ik bij een algemene boekhandel gewerkt, maar mijn eigen interesse ging steeds meer uit naar boeken met spirituele diepgang. Een overstap kon daarom niet uitblijven en bij Ananda zie ik de meest mooie boeken langskomen om zelf te lezen èn om aan te bevelen bij klanten. Heb je een tip nodig, vraag gerust!

Ook ben ik fan van edelstenen en draag ik vaak hangers met een edelsteen erin. Ananda heeft mij zeker bewuster gemaakt van de (soms heel!) krachtige werking van stenen. Verbazingwekkend en heel prettig tegelijkertijd.

De inkoop van tarot- en orakelkaarten kreeg ik overhandigd toen een collega wegging, en mijn liefde voor het orakelen met kaarten is daarna snel gegroeid.

Met name de gedetailleerde afbeeldingen van orakelkaarten spreken mij erg aan, maar ook de tarot is op dit moment heel interessant. En mooie aanvulling op mijn dag: regelmatig trek ik in de ochtend of avond een kaartje voor inzicht en zelfbegrip.

Al met al kan ik mijn hobby's en persoonlijke interesses goed combineren met mijn werkzaamheden bij Ananda en heeft Ananda er ook voor gezorgd dat er nieuwe fijne hobby's bij zijn gekomen.


Gaby: Medewerker winkel

Werkzaam bij Ananda sinds 2007

Gaby is verantwoordelijk voor het ordenen van de voorraad. Ze is vaak het hele weekend in de winkel te vinden en springt bij waar en wanneer dat nodig is.

“Ik werk alweer heel wat jaren bij Ananda. Eerst als bijbaantje naast de middelbare school en nu naast mijn studie Neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Bij mijn studie draait veel om wetenschappelijk redeneren.
Juist daarom is het bij Ananda zo fijn om af en toe totaal het tegenovergestelde te doen, namelijk meer vanuit je gevoel.

Als ik niet bezig ben voor mijn studie of bij Ananda ben ik veel in de keuken te vinden. Mijn favoriete plek in de winkel is daarom dan ook de kookboekenplank. Niet alleen vind ik het leuk om recepten te lezen, maar ik vind het ook erg interessant wat eten met je doet. Er zijn naar mijn mening veel manieren om gezond te eten en daarom spreken allerlei soorten kook en lifestyle boeken mij aan.

Mijn interesse in spiritualiteit is steeds meer gaan groeien sinds dat ik hier in de winkel begonnen ben. In de jaren dat ik hier werk heb ik veel geleerd van klanten en collega’s over allerlei onderwerpen. Ik geef graag mijn kennis weer door en daarom help ik met veel enthousiasme onze klanten!”


Charlotte: Inkoop stenen, oliën & Medewerker winkel

Werkzaam bij Ananda sinds 2005

Charlotte is in het bezit van vele talenten die zij voor ons inzet. Intussen werkt zij al 13 jaar bij ons: daarmee is Charlotte onze langst dienstdoende medewerkster. En wat boffen wij met haar!

Zo buigt Charlotte zich graag over de inrichting van onze balie en etalage, adviseert/assisteert zij onze pr-medewerkster op het gebied van grafisch ontwerp (wist èn doet ze de inkoop van al onze edelstenen, etherische oliën, zuiverings-artikelen (zoals onze veelgevraagde smudgesticks), wierook, plus.... (ook niet onbelangrijk): Charlotte selecteert al onze zilveren sieraden! En wist je dat zij ook het prachtige logo op onze katoenen Ananda-tassen heeft ontworpen? Ze is echt ons manusje-van-alles.

"In de loop der jaren heb ik zoveel meegemaakt bij Ananda: iedere dag is weer anders en dat is ook wat het hier zo leuk maakt en houdt. Ik heb het geluk met heel leuke collega's te mogen samenwerken en veel vaste gasten te ontmoeten, binnen de relaxte sfeer van de winkel. Het leukste vind ik om mensen te kunnen adviseren bij hun persoonlijke ontwikkeling met bijvoorbeeld advies over ondersteunende symbolen, geuren, orakels en edelstenen.

In onze winkel vind ik zelf de edelstenen het mooiste. Ik vind het zo bijzonder hoe stenen een handvol natuurkracht en een blik in de geschiedenis zijn. Wat mij betreft zijn ze stuk voor stuk een weerspiegeling van de schoonheid van moeder aarde. Allemaal zijn ze verschillend en vertellen een eigen verhaal: over waar ze vandaan komen, in welke structuurvorm ze groeien, of ze alleen of liever gezellig met een paar andere steensoorten zijn vergroeid...
Daardoor zijn ook al hun energieën anders. Daarnaast vind ik het wonderlijk hoe ze ons kunnen ondersteunen in onze processen. Aan de balie hoor ik de meest prachtige ervaringen die onze gasten hebben gehad met onze stenen. Dat geeft mij nog meer plezier bij het bestellen van nieuwe stukken: het vooruitzicht van blije gasten!

Naast mijn werk in de winkel ben ik druk bezig met het thema (spiritueel) bewustzijn en een sjamanistische levenswijze vanuit de Scandinavische hoek.
Dit combineer ik met mijn freelance werk als illustrator en met het zetten van traditionele handpoke tatoeages met mijn bedrijf Solawende.
In al mijn werk staat mijn liefde voor natuurkracht, verwondering, oude folklore en geschiedenis centraal. De combinatie van het zzp-er zijn en werken bij Ananda zorgt voor een afwisselende werkweek en geeft veel uitdaging en frisse inzichten, waar ik erg blij van wordt en geïnspireerd door raak."


Hanna: Medewerker winkel

Werkzaam bij Ananda sinds 2014

Hanna is bij ons begonnen als stagiaire van de Vrije School, maar heeft zich in die korte periode zo bewezen dat we haar niet meer wilden laten gaan. Naast vaste zaterdagmedewerker regelt Hanna onze roosters, voert administratieve klussen uit en helpt ze ons met het verwerken van grote bestellingen.

"Dankzij mijn opvoeding (en de invloed van de Vrije School) heb ik de thema's
'bewust-zijn van mijzelf' en 'diversiteit' al van jongs af aan meegekregen.
En Ananda is een plek waar ik nog meer leer, dankzij de mensen die ik spreek en waarmee ik samenwerk.

Het is zo fijn om met klanten mee te denken en precies te kunnen vinden wat ze nodig hebben: soms iets heel anders dan wat ze eerst in gedachten hadden!
De kleine kinderen die hier langskomen vind ik ook heel aandoenlijk. Die dan heel trots een steentje op de toonbank leggen en zo trots als een pauw ermee de winkel uitlopen.

Elke dag bij Ananda is anders en brengt weer nieuwe werkzaamheden met zich mee.
Dat maakt hier werken altijd uitdagend en bijzonder!"


Suzanna: Inkoop & Medewerker winkel

Werkzaam bij Ananda sinds 2015

Suzanna is verantwoordelijk voor de inkoop van onze wierook, yoga- en meditatieproducten, henna, Heilige Geometrie-sieraden en Hindoeïstische beeldjes. Met veel liefde en aandacht zoekt Suzanna naar de mooiste producten en daarnaast is ze verantwoordelijk voor de presentatie van onze etalage, balie & winkel!

Iedere week verzorgd zij Ananda en maakt zij deze (zowel fysiek als energetisch)schoon, waarbij ook het smudgen niet wordt vergeten!

"Ananda is een plek waar allerlei energieën en personen samenkomen. Samen met mijn kundige en gezellige collega's doen wij graag ons best om klanten een fijne ervaring te geven en hen zo goed mogelijk te adviseren!
Of u nu vragen over edelstenen wil stellen, een cadeautje zoekt of een tip zoekt voor mooi boek: wij staan u graag te woord en zijn van alle spirituele markten thuis!

Omdat er zoveel gebeurt in de winkel vind ik het belangrijk om de energie hier zuiver te houden. Het zuiveren van de winkel doe ik dan ook wekelijks met plezier.

In de winkel vind ik zelf de edelstenen en de tarotkaarten het leukste. We hebben zoveel verschillende soorten van alles!
Het verwondert me om te zien wat de natuur en de mens kunnen voortbrengen.

Buiten mijn werk bij Ananda studeer ik inmiddels een Master Filosofie aan de Universiteit Leiden. En ook volg ik bij onze lieve collega Felice van Spirituele Praktijk Miraja momenteel een opleiding Mediumschap! Bij haar heb ik al eerder de Tarotist opleiding gevolgd, en dit is zo goed bevallen dat ik graag bij haar verder leer :)

Al met al heeft spiritualiteit een steeds groeiende betekenis voor mij en houd ik mij het liefst bezig met oude religies, Sjamanisme, Godinnen, bewust vrouw-zijn en cyclisch leven volgens de seizoenen en de maan :)

Doorgaans ben ik in de winkel op woensdag, vrijdag en zondag."


Felice: PR & Medewerker winkel

Werkzaam bij Ananda sinds 2016

Felice houdt zich bezig met onze PR en helpt daarnaast met veel enthousiasme in de winkel.

Felice organiseert voor Ananda eens per maand een lezing/satsang/workshop op een externe locatie, onderhoud Ananda's digitale aanwezigheid (tip: ken je Ananda's Facebook al?) en begeleid zelf de avond-workshops in Ananda over het werken met edelstenen en tarot-/orakelsets. Je begrijpt: Er zijn altijd wel werkzaamheden voor de PR van Ananda te doen!

Felice zorgt ervoor dat al onze activiteiten soepel verlopen en dat er steeds meer bekendheid aan Ananda wordt gegeven.

"Ik ben bij Ananda komen werken omdat ik het miste om gelijkgestemde collega's om mij heen te hebben. Het werk hier is dan ook een heerlijke toevoeging op wat ik doe vanuit mijn eigen Spirituele Praktijk Miraja.

Ontzettend leuk is ook dat ik mijn talenten als medium kan toepassen om iemand van bijvoorbeeld de perfecte steen te voorzien. Wanneer klanten vragen hebben dan stem ik mij graag af op hun energie om hen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

In het verleden heb ik Museologie gestudeerd en daarna bij verschillende instanties PR-werkzaamheden uitgevoerd. Dit sloot dus heerlijk aan op de wensen van Ananda!

Juist de afwisseling tussen het werken 'achter de schermen' bij Ananda (voor PR-doeleinden) en het in de winkel staan om klanten te helpen vind ik erg fijn.
Het samenwerken met de collega's vindt ik ook erg gezellig en waardevol. Ik geloof daarnaast dat ik degene ben met de reputatie dat ik de halve winkel leegkoop.
We hebben zulke mooie spullen! En daardoor kan ik klanten ook goede tips geven als het gaat om boeken, stenen en onze vele mooie producten.

Doorgaans ben ik op de dinsdagen en de donderdagen in de winkel de vinden."