Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Sandelhout olie - West 5 ml
Sandelhout olie - West 5 ml
€5,50

Cheaper somewhere else?

Let us know!

Haarlem - 023-5512867
Utrecht - 030-6368971
[email protected]

Sandelhout olie - West 5 ml

Klik om te vergroten
€5,50
Op voorraad
Je hebt nog counting... uur
Informatie

Sandelhout olie - West 5 ml

Etherische oliën worden ook wel aromatische-, vluchtige- of essentiële oliën genoemd. Ze vormen de kracht, de essentie van planten, bloemen, grassen, struiken en bomen. Hoofdzakelijk door middel van destillatie, koude persing, extractie, aftappen en enfleurage wordt de "olie" als geneeskrachtige kern uit verschillende delen van planten en struiken e.d. gewonnen, variërend van de bloesem, de vrucht, de bladeren en de takken tot de schors en de wortels.


Eigenschappen
- aroma: zoet, houtachtig
- kleur: lichtgeel tot amberkleurig
- consistentie: dik
- extractie: stoomdistillatie van het hout

Toepassingen
in aromatherapie vervult Sandelhout olie - West een ondersteunende rol in de volgende situaties:

geest en zenuwstelsel
deze olie bevat een hoog gehalte aan valerianol en heeft bijgevolg een uitgesproken rustgevende en kalmerende werking op het zenuwstelsel; een flesje open laten staan kan al het gewenste effect geven bij o.a.:
- slapeloosheid
- depressie, stress
- angst en woede aanvallen
- moeilijke besprekingen

huid
sandelhout olie-west wordt veel gebruikt voor huidproblemen
1) hij heeft een krachtige antiseptische werking:
- ontstekingen en verwondingen
- huidirritaties met jeuk
- allergische reacties
- acne, eczeem en andere vormen van huiduitslag

2) hij stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en vertraagt het verouderingsproces van de huid:
- droge huid
- kloofjes, rimpels
- littekens, striae
- verouderende huid in het algemeen

3) ondersteunt de circulatie en helpt met de afvoer van gifstoffen
- cellulitis en spataderen

insecten-werend
- muggen (bij sommige muggensoorten meer effectief dan de olie van eucalyptus, kaneel en tijm)


Dosering en Applicatie
- verdamper
- huid: maximaal 5 druppels per theelepel basis olie (verhoudingsgewijs is dit 5% van de olie)
- bad: 5 druppels, vermengd met een emulgator (bv. badolie of bad douche)

Contra-indicatie en waarschuwing
- huid: altijd verdund gebruiken en de aangegeven dosis niet overschrijden om huidirritaties te voorkomen
- vermijd bij zwangerschap
- niet gebruiken bij kinderen
- niet inwendig gebruiken

Diversen
- sandelhout olie-west wordt veel gebruikt in de parfum- en cosmetica industrie
- hij wordt ook wel gebruikt als smaakmaker in de levensmiddelen industrie, maar in mindere mate
- een paar druppels olie toegevoegd aan voedselvoorraden houdt deze vrij van insecten
- de olie wordt ook gebruikt als vernis
- het hout van de Amyris balsamifera is niet alleen hard en zwaar, maar ook bestendig tegen termieten en wordt daarom veel gebruikt voor de vervaardiging van meubels en buitenmateriaal zoals palen, hekken, enz.
- de Amyris b. bevat een hoog gehalte aan olie en is dan ook licht ontvlambaar; hij wordt ook wel 'Fakkelboom' genoemd
- de olie kan beter niet worden blootgesteld aan temperaturen boven 35 Celsius om ontwikkeling en afgifte van koolmonoxide en kooldioxide te voorkomen
- de productie van Sandelhout olie - West uit Haïti heeft afgenomen in verband met natuurrampen en de sociaaleconomische ontwikkelingen van de laatste jaren
- goed te combineren met aromatische olie van oa. anijs, ceder, cipres, citroen, citronella, den, frankincense, geranium, kruidnagel, lavendel, mirre, palmarosa, sinaasappel

Sandelhout olie - West Is Geen Sandelhout olie
- vroeger dacht men dat deze boom tot de Santalum familie behoorde en bijgevolg werd de olie beschouwd als een Sandelhout olie: dit verklaart de naam 'Sandelhout olie - West' die nu nog steeds gebruikt wordt
- de Amyris behoort echter tot een heel andere familie, nl. de Rutaceae
- de chemische samenstelling van Sandelhout olie West is dan ook heel anders dan die van Sandelhout olie - Oost
- de geur van Amyris balsamifera olie doet weliswaar denken aan Sandelhout olie - Oost, maar ze is minder diep, minder vol en ze vervliegt veel sneller
- ook is er enige overeenkomst qua therapeutische werking, maar dat is met veel aromatische olien het geval
- Sandelhout olie - West heeft een eigen, individuele karakteristiek en verdient het om op zijn eigen waarde beoordeelt te worden

Toepassingen
in aromatherapie vervult Sandelhout olie - West een ondersteunende rol in de volgende situaties:

geest en zenuwstelsel
deze olie bevat een hoog gehalte aan valerianol en heeft bijgevolg een uitgesproken rustgevende en kalmerende werking op het zenuwstelsel; een flesje open laten staan kan al het gewenste effect geven bij oa.:
- slapeloosheid
- depressie, stress
- angst en woede aanvallen
- moeilijke besprekingen

huid
sandelhout olie-west wordt veel gebruikt voor huidproblemen
1) hij heeft een krachtige antiseptische werking:
- ontstekingen en verwondingen
- huidirritaties met jeuk
- allergische reacties
- acne, eczeem en andere vormen van huiduitslag

2) hij stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en vertraagt het verouderingsproces van de huid:
- droge huid
- kloofjes, rimpels
- littekens, striae
- verouderende huid in het algemeen

3) ondersteunt de circulatie en helpt met de afvoer van gifstoffen
- cellulitis en spataderen

insecten-werend
- muggen (bij sommige muggensoorten meer effectief dan de olie van eucalyptus, kaneel en tijm)


Dosering en Applicatie
- verdamper
- huid: maximaal 5 druppels per theeepel basis olie (verhoudingsgewijs is dit 5% van de olie)
- bad: 5 druppels, vermengd met een emulgator (bv. badolie of baddouche)

Contra-indicatie en waarschuwing
- huid: altijd verdund gebruiken en de aangegeven dosis niet overschrijden om huidirritaties te voorkomen
- vermijd bij zwangerschap
- niet gebruiken bij kinderen
- niet inwendig gebruiken

Diversen
- sandelhout olie-west wordt veel gebruikt in de parfum- en cosmetica industrie
- hij wordt ook wel gebruikt als smaakmaker in de levensmiddelen industrie, maar in mindere mate
- een paar druppels olie toegevoegd aan voedselvoorraden houdt deze vrij van insecten
- de olie wordt ook gebruikt als vernis
- het hout van de Amyris balsamifera is niet alleen hard en zwaar, maar ook bestendig tegen termieten en wordt daarom veel gebruikt voor de vervaardiging van meubels en buitenmateriaal zoals palen, hekken, enz.
- de Amyris b. bevat een hoog gehalte aan olie en is dan ook licht ontvlambaar; hij wordt ook wel 'Fakkelboom' genoemd
- de olie kan beter niet worden blootgesteld aan temperaturen boven 35 Celsius om ontwikkeling en afgifte van koolmonoxide en kooldioxide te voorkomen
- de productie van Sandelhout olie - West uit Haiti heeft afgenomen in verband met natuurrampen en de sociaal-economische ontwikkelingen van de laatste jaren
- goed te combineren met aromatische olie van oa. anijs, ceder, cipres, citroen, citronella, den, frankincense, geranium, kruidnagel, lavendel, mirre, palmarosa, sinaasappel

Sandelhout olie - West Is Geen Sandelhout olie
- vroeger dacht men dat deze boom tot de Santalum familie behoorde en bijgevolg werd de olie beschouwd als een Sandelhout olie: dit verklaart de naam 'Sandelhout olie - West' die nu nog steeds gebruikt wordt
- de Amyris behoort echter tot een heel andere familie, nl. de Rutaceae
- de chemische samenstelling van Sandelhout olie Wwest is dan ook heel anders dan die van Sandelhout olie - Oost
- de geur van Amyris balsamifera olie doet weliswaar denken aan Sandelhout olie - Oost, maar ze is minder diep, minder vol en ze vervliegt veel sneller
- ook is er enige overeenkomst qua therapeutische werking, maar dat is met veel aromatische olien het geval
- Sandelhout olie - West heeft een eigen, individuele karakteristiek en verdient het om op zijn eigen waarde beoordeelt te worden

Bron: Airdancer

Niet gevonden waar je naar zocht?
Laat ons helpen!
Reviews
Gemiddelde van 0 review(s)
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Schrijf uw beoordeling!




Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen