Ananda gaat weer open!Lieve mensen,

Met trots en dankbaarheid wil ik laten weten dat de overname van Ananda een feit is. Medio mei zullen de deuren openen aan de Kleine Houtstraat, één van de gezellige Gouden Straatjes in Haarlem. Op dit moment wordt er hard gewerkt om van de nieuwe winkel een fijne plek te maken waar als vanouds diverse mooie, bijzondere en informatieve dingetjes te vinden zijn, zoals stenen, sieraden, wierook, klankschalen, yoga-artikelen, boeken, kaarten en nog veel meer! We zullen jullie via onze Facebook pagina op de hoogte houden van de ontwikkelingen en natuurlijk de openingsdatum.

….. tot gauw! Shirley van Woerkom

Boeddha Gekroond Brons/goldface

Artikel 421283

Bestellen

€ 29,00
  • Vandaag besteld, binnen 2 werkdagen in huis
  • Alles op voorraad
  • Niet goed geld terug
  • Veilig betalen met:
  • merchant

Boeddha Gekroond Brons/goldface kopen

De historische Boeddha werd geboren als Prins Siddhartha, in de 6e eeuw voor Christus, als zoon van een Indiase koning. Hij besloot om zijn leven van rijkdom en overvloed te verlaten om tot inzicht te komen over de mysteriën van leven, lijden en dood en de mensheid. Hij kwam tot dit inzicht en werd BOEDDHA -'iemand die weet, die wakker is.' Hij bereikte uiteindelijk deze verlichting verzonken in diepe meditatie. En dat is ook de kracht van Boeddha voor nu: in een ieder van ons ligt de kracht om deze 'ware natuur' te bereiken, en zo het rad van dood en wedergeboorte te kunnen ontstijgen.

Handhouding:
Dhyana mudra:
Gebaar van absoluut evenwicht, van meditatie. Samen met de bedelnap: teken van hoofd van de orde.

Nepal. De bronzen beeldjes worden via de zogenaamde "verloren-was-methode" vervaardigd. De originele figuur wordt van bijenwas gemaakt. Dit wassen beeldje wordt bedekt met een mengsel van klei en rijst, dat hard wordt als het is opgedroogd. Vervolgens wordt de was verhit waardoor het smelt en alleen het kleiomhulsel overblijft. In dit omhulsel wordt nu gesmolten metaal of brons gegoten. Langzaam maar zeker wordt dit metaal of brons hard, waarna het omhulsel wordt weggehakt en er een prachtig metalen of bronzen beeldje overblijft. Aldus vervaardigd is geen enkel beeldje gelijk aan een ander, omdat de was waaraan het zijn vorm heeft ontleend, tijdens het procedé is weggevloeid. De fraaiste beeldjes zijn de bronzen en koperen exemplaren die bewerkt zijn met zilver en goud en ingelegd met halfedelstenen. De ‘cire perdu’ ofwel de ‘verloren was’-methode wordt in Patan al ca. 2500 jaar toegepast.

Schrijf een review

Uw waardering

Andere kochten ook